level 2

Leiderschap in duurzaamheid

De verduurzaming van Nederland is een uitdaging die we samen moeten aangaan. Duurzaamheid gaat over bijdragen aan een wereld waarin het voor jezelf en toekomstige generaties nog steeds goed leven is. Om duurzaamheid vorm te geven in organisaties heb je een strategische aanpak nodig die het mogelijk maakt om integraal te plannen naar duurzaamheid. Maar succesvolle verduurzaming kan alleen als iedereen met je mee gaat, deze reis maak je samen.

Deze training is ontwikkeld voor duurzaamheidsprofessionals die zoveel mogelijk mensen willen mobiliseren vanuit hun eigen cirkel van invloed. Voor mensen die het proces van verandering vorm willen geven op een manier die verbindend werkt en die vanuit van kansen en mogelijkheden willen werken aan een toekomst die geweldig is. Mensen die hiervoor graag hun eigen leiderschapskwaliteiten inzetten.

Voor jou dus!

Wat leer je in deze training

  • Je leert door de bril van duurzaamheid kijken naar waarde creatie voor je organisatie
  • Je ontdekt waar kansen liggen om je collega’s of klanten te mobiliseren en hoe je betrokkenheid kunt creëren in je eigen werk, omgeving of bedrijf
  • Je bedenkt strategieën om weerstand of uitdagingen om te buigen
  • Je werkt aan een krachtige introductie voor jouw plan of project voor duurzaamheid
  • Je duikt dieper in de achtergronden van het raamwerk
  • Je bedenkt manieren om op een duurzame manier invulling te geven menselijke behoeften
  • Je analyseert je uitdagingen/kansen voor jouw duurzaam veranderproces/project

Waar werk je naar toe?

Je kiest zelf waar je aan wilt werken tijdens- en na de twee trainingsdagen. Dit hangt volledig af van waar jij op dit moment het meeste behoefte aan hebt in je eigen organisatie of vakgebied. Je kunt ervoor kiezen om te werken aan een duurzaamheidsvisie, een programma voor strategische verduurzaming opzetten, Je kunt een lezing ontwikkelen die andere inspireert en bewustzijn op gang brengt, een kick-off sessie voor een projectgroep voorbereiden of een sessie voor een specifieke doelgroep opzetten. Als het maar aansluit op jouw behoeften en je er ook daadwerkelijk mee aan de slag wilt in je organisatie of werk. Wij begeleiden je naar een eindproduct waar je zelf achter staat.