Welke rollen vervul je?

Iedereen vervult in dit leven verschillende rollen. Dit kan zijn de rol van vader of moeder, de rol van vriend of vriendin, professional, spreker, partner, collega, buurman of buurvrouw. Allemaal rollen die inhoud geven aan je bestaan. Dat je deze training volgt, betekent vermoedelijk ook dat je naast al je andere rollen, ook graag de rol van duurzaamheidsprofessional vervult. 

Veel of weinig rollen?

Niet iedereen heeft evenveel rollen of is even actief of effectief in alle rollen. Over het algemeen zie je dat mensen prima met 7 rollen uit de voeten kunnen. Veel meer maakt het te druk en een beetje chaotisch, veel minder brengt op termijn risico’s met zich mee. Denk aan de work-a-holic die bijna iedere vrije minuut aan zijn of haar werk besteed en nog een beetje ruimte over heeft voor het gezin, maar dat is het dan ook wel.

Rollen wisselen ook wel in de tijd. Je kinderen gaan het huis uit, je krijgt een promotie, je verliest je baan, je gaat verhuizen of verbouwen, je komt in de financiële problemen, je wordt ziek, of je staat net voor een belangrijke deadline. Allemaal invloeden die ervoor zorgen dat al je aandacht opeens naar 1 rol verschuift. 

We kunnen ons hier alles bij voorstellen. Toch blijft het voor je eigen balans belangrijk om alle rollen die waarde voor je hebben, aandacht te schenken. Hier komt veerkracht vandaag. 

Welke rollen heb jij in je leven? Schrijf op welke rollen je te binnen schieten. Zijn het er veel? Of juist heel weinig? 

Beantwoord de volgende vragen voor jezelf. Mis je een rol die je graag zou vervullen? Als je 100 punten zou mogen verdelen over je rollen qua tijd, hoe zou je die dan verdelen?

In welke rol zou je graag iets veranderen?

Welke waarden kan je hierbij leidend laten zijn?