Over The Natural Step

Over The Natural Step

The Natural Step is een non-profit organisatie die in 1989 in Zweden is opgericht door wetenschapper Karl-Henrik Robèrt. The Natural Step wordt ook gebruikt als wordt verwezen naar het (gedeeltelijk) open source raamwerk dat we hebben ontwikkeld.

Na publicatie van het Brundtland-rapport in 1987 ontwikkelde Robèrt The Natural Step-raamwerk, waarin de systeemvoorwaarden voor de duurzaamheid van menselijke leven op onze aarde werden uiteengezet.

The Natural Step is een pionier als het gaat om “Backcasting vanuit Duurzaamheidsprincipes” een aanpak die zich richt op de ontwikkeling van een samenleving die beter is ingericht voor meer duurzaamheid. Systeemdenken en backcasten vanuit duurzaamheidsprincipes vormen de basis voor tal van toepassingen en instrumenten voor het plannen en (her)ontwerpen van organisatiestrategieën, organisatieprocessen, product / service-innovatie en bedrijfsmodellen. 

Het grootste voordeel is het concept ‘vereenvoudiging zonder reductie’ om te voorkomen dat je verdwaalt in de details met de complexe vraagstukken binnen duurzaamheid. De aanpak is al bijna 30 jaar toegepast, bewezen en verfijnd in onderwijs, onderzoek, bedrijven, gemeenten, regionale en nationale overheden, intergouvernementele organisaties (bijv. VN, EU) en een veelvoud aan ngo’s over de hele wereld.

StichtingThe Natural Step Nederland is in 2009 opgericht en heeft haar uitvalsbasis in Eindhoven.

Z.K.H. Carl Gustav XVI van Zweden in gesprek met Prof. Dr. Karl Henrik Robèrt 

Onze visie

… is er een van een rechtvaardige en herstellende samenleving — een samenleving waarin mensen, gemeenschappen, bedrijven en instellingen gedijen binnen de grenzen van de aarde.

The Natural Step International

Het doel van The Natural Step International (NGO) is om de transitie naar een duurzame samenleving te versnellen. Dit doen we door de regiokantoren te ondersteunen bij het ontwikkelen van opleidingen en programma’s die bijdragen aan herstellend vermogen en het vermijden van negatieve impact op ecologisch, sociaal en economisch vlak.

De ‘member-council’ van TNS International bestaat uit de 10 aangesloten kantoren die actief bijdragen aan de ontwikkeling van The Natural Step als wereldwijde organisatie.

Al ons werk is gebaseerd op de wetenschappelijke, systemische en strategische benadering voor het bereiken van duurzaamheid zoals vastgelegd in het ‘Raamwerk voor Strategische Duurzame Ontwikkeling’ (FSSD); The Natural Step-aanpak.

Onze missie

…is het verbeteren van kwaliteit van leven binnen de grenzen van de aarde door het ontwikkelen en beschikbaar maken van kennis, onderzoek, opleidingen, ondersteuning en samenwerking.

Ons E-learning team

Jij bent ons belangrijkste teamlid. Want alleen samen maken we een succes van onze aanpak. Maar je kunt op ons bouwen. Kijk wie je waarvoor kunt vragen.

Desiree Kox

Desiree Kox

Adviseur

Mijn missie is om samen te ontwikkelen naar een florerende wereld. Ik ben blij dat ik mijn expertise en ervaring in kan zetten om de kwaliteit van leven te verbeteren. Mijn achtergrond in marketing en  gedragswetenschappen, organisatieverandering, biomimicry en creatief faciliteren zet ik met veel plezier in mijn rol.

Berend Aanraad

Berend Aanraad

Executive Director | Senior Trainer

Ik help je met verbinden en het vertalen van je ambities naar ‘echt doen’ in de praktijk en hoe je dat borgt in je organisatie. Mijn kennis van het ontwikkelen van duurzame organisaties deel ik graag met je.  

Miriam van der Linden

Miriam van der Linden

Planning & Organisatie

Ik zorg ervoor dat alles op rolletjes loopt. De agenda’s worden gepland en afgestemd en ik zorg dat achter de schermen de juiste dingen op het juiste moment beschikbaar zijn.

Nobby van Gisbergen

Nobby van Gisbergen

UI, UX en ICT

Interaction / UX Design draait voor mij voor een belangrijk deel om versimpeling, onze tools begrijpelijk en daardoor prettig in het gebruik maken. Zodat jouw team snel vooruit kan.

Stichting The Natural Step Nederland

The Natural Step International (NGO)